joi, 1 septembrie 2011

Vreau


Vreau să schimb lumea. Vreau să vă fac pe toţi fericiţi. Să fiu undeva, sus, şi să arunc cu zâmbete pe feţele voastre. Seara, înainte să adormiţi, să iau câte o stea şi să o pun la geamul fiecăruia, ca să nu vă fie frică de întuneric. O să iau un praf şi o să arunc peste voi, iar atunci, visele voastre (pe care le-aţi aruncat când aţi terminat liceul) vor apărea din nou în viaţa voastră, iar de data asta, voi veţi face tot posibilul ca ele să se împlinească. O să vă pun teneşi în picioare la toţi, o să vă fac să vă îndrăgostiţi atât de tare, o să vă schimb muzica pe care o ascultaţi. O să vă umblu prin cap şi prin inimă şi o să sterg "tristeţea" până când nici măcar nu o să mai ştiţi de existenţa cuvântului "tristeţe".
O să vă iau mâinile şi o să le pun în mâinile altcuiva, o să vă fac cadou cele mai frumoase amintiri. O să vă fac să vă placă ploaia, şi o să alergaţi în ploaie şi o să râdeţi. O să pun un curcubeu deasupra camerelor voastre, iar lumea voastră va fi mereu colorată. O să iau fluturii şi o să îi pun în stomacele voastre, şi o să aveţi mulţi fluturaşi în stomac.
O să fac o fabrică de ciocolată special pentru voi, din care puteţi să mâncaţi de câte ori vreţi.

Dacă aş putea, chiar aş face toate astea pentru voi. Şi nu numai atât. Dar eu nu pot. Dar dacă Dumnezeu poate să facă orice.. de ce nu ne face fericiţi?




7 comentarii:

  1. Pentru că Dumnezeu ne-a dat liber-arbitru. Am să îţi explic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Louana, mulţumesc !! :)

    Iudita, am înţeles asta. Dar dacă vede că nu ne descurcăm, că nu suntem fericiţi, de ce nu intervine cumva? Se spune că Dumnezeu ne iubeşte, nu? Atunci când iubeşti pe cineva, vrei ca acel cineva să fie fericit. Iar dacă tu ai puterea să îl faci pe cel iubit fericit... faci asta. Dar El? E din orgoliu cumva? De ce ne lasă aşa? Cred că Tudor Chirilă avea dreptate, Dumnezeu ne-a lăsat !!! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu. Dumnezeu nu ne lasă. Hai să-ţi spun o poveste pe care mi-a spus-o bunicul meu, după ce a murit băiatul lui cel mic, şi cu câteva luni înainte să moară chiar el:
    "Un bărbat, sătul de toate greutăţile şi de toată tristeţea din viaţă se roagă la Dumnezeu să îi schimbe soarta. In aceeaşi seară, în somn, lui i se arată îngerul păzitor, şi îl întrebă de ce e trist. La care omul răspunde <>, <>, îl îndeamnă Îngerul. Şi omul merge după înger până ajunge într-un loc plin cu cruci. "Pentru că simţi că Crucea care ţi-a fost dată e prea grea ca s-o porţi, alege-ţi alta, pe care să poţi să o duci în spate pentru restul vieţii>> Şi omul a pornit să caute. Şi a încercat multe cruci. Unele erau prea grele. Altele erau prea uşoare. Pe unele nu putea să le ridice de la pământ, în timp ce pe altele putea să le ţină în palmă. Într-un final, găseşte una pe care o putea purta pe umeri, se duce la Înger şi îi spune <>; << Bine, dar eşti sigur?>>; <>; <>.
    Era chiar numele lui. Care-i morala acestei poveşti? Că Dumnezeu nu ne dă nici o dată mai mult decât putem duce."
    Acum, fă abstracţie de poveste ca pildă creştină. Nu crezi că-i aşa? Orice şut în fund e un pas înainte. Şi toate piedicile sunt puse pentru un scop. Cel puţin ca să te întărească, deşi, eu una, cred că nici măcar un fir de praf nu se mişcă degeaba în Univers...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt atât de mulţi oameni care mor de foame sau de frig pe fiecare zi.
    Se nasc atâţia copii care nu au ce mânca.
    Mor atâţi oameni la o vârstă la care nu ar trebui.
    Se întâmplă atâtea lucruri urâte.
    Noi suntem bine. Dar dacă tu ai fi unul dintre cei care se trezesc dimineaţa într-un tomberon, fără să aibe ce să mănânce.. cum ţi s-ar părea ca cineva să te bată pe umăr şi să îţi spună "Stai chill, Dumnezeu nu îţi dă mai mult decât poţi duce." Naşpa, nu?

    Life's unfair, and that's a fact.

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord. Uite, vb despre chestia asta când ne vedem, bine?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos..de-ar fi asa simplu:(

    RăspundețiȘtergere